V sobotu 28. září se na Letním stadionu ve Dvoře Králové nad Labem utkala družstva hasičů a hasiček o tituly mistrů republiky v klasických disciplínách CTIF pro rok 2018.

    Ve štafetě a požárním útoku závodila 3 družstva žen (Nová Paka, Velké Meziříčí, Písková Lhota) a 6 družstev mužů (Frýdek-Místek, Chlumec nad Cidlinou, Michálkovice, Vlčnov M3, Zibohlavy, HZS Královéhradeckého kraje) a hosté z Polska – Kreslavice (ženy) a Roczyny (muži). Soutěž byla hodnocena podle soutěžního řádu mezinárodní hasičské soutěže v klasických disciplínách CTIF. Každý člen týmu má přesně předepsané úkony, které provádí. Takže nejde v první řadě o rychlost provedení, ale o preciznost.

    Absolutními vítězi v kategorii mužů se stali HZS Královéhradeckého kraje.
    V kategorii ženy do 30 let i absolutními vítězkami Mistrovství ČR se staly hasičky z Pískové Lhoty, které se objevují opakovaně mezi vítězi hasičských soutěží (http://www.adam.cz/clanek-2017070029-mlade-hasicky-z-piskove-lhoty-obhajily-v-rakousku-sve-prvenstvi.html.

    Nad MČR v klasických disciplínách převzali záštitu hejtman Královéhradeckého kraje PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D. a generální ředitel HZS ČR gen. mjr. Ing. Drahoslav Ryba, předseda národního výboru CTIF.

    Více podrobností včetně fotografií a výsledkových listin najdete na:
    https://sport.dh.cz/index.php/klasicke-discipliny-ctif/mcr-v-disciplinach-ctif/317-mistrovstvi-cr-v-klasickych-disciplinach-ctif-2018

    Autor