Letošní Letní táborová škola je za námi a nezbývá než na fotkách alespoň nahlédnout pod pokličku sloupského setkání mladých nadějných tomíků z různých koutů naší republiky.

    Tomícká Letní táborová Sloup 2013Tomícká Letní táborová Sloup 2013 Jako každý rok byl program nabitý. Hravé bloky plné klasických či naopak velmi netradičních, nových aktivit se pružně střídaly s tématy, které jsou pro budoucí vedoucí důležité či přímo zásadní. Letošní parta účastníků se tak společně věnovala nejen okruhům z pedagogiky, psychologie, práva, ale také válčila s praky, brázdila terén při akčním rogainingu, visela hlavami dolů z vršků stromů či zachraňovala životy a zdraví zraněným kamarádům pří nácviku praktické první pomoci. Bylo toho nemálo, a i když závěr korunoval nejnáročnější ponor v dějinách tomíků (Hranické propadání do hloubky neuvěřitelných 700 m.), mladí instruktoři prokázali, že spojenými silami, vůlí a nadšením lze dokázat neuvěřitelné. A dokázali. Letošní ročník se zkrátka povedl a účastníci dělali čest svým oddílům.

    Tomícká Letní táborová Sloup 2013Tomícká Letní táborová Sloup 2013 Nezbývá tedy, než všem zúčastněným tomíkům, kteří odjížděli ze Sloupu s nadšením, s novými nápady a kamarády z jiných oddílů, popřát, aby je získaný elán neopustil a aby byli oporou a pomocí svým oddílovým vedoucím. Stejně tak přejeme, aby se společné plány na setkání na budoucích akcích naplnily a letošní účastníci se potkávali v průběhu roku a třeba pak i na druhé táborové škole, kam se většina rozhodla napřesrok vydat získat opět nové zkušenosti. Spolu s posledním velkým poděkováním všem sloupským domácím i externím lektorům za jejich čas a výbornou práci pak posíláme i velké pozdravy kamarádům na LTŠ na Polaně, která začíná právě 25. srpna.

    Tomícká Letní táborová Sloup 2013Tomícká Letní táborová Sloup 2013 Předáváme štafetu, kamarádi, a držíme palce!

    Za Letní táborovou školu ve Sloupu
    Matěj Chour

    Autoři