Zlatá Ámoska 2009, Dětská Ámoska 2009 - Lucie Andělová z Karviné Jen do konce tohoto roku mohou žáci základních a středních škol navrhovat své oblíbené učitelky a učitele do ankety Zlatý Ámos 2010. „Doporučujeme všem, aby nenechávali zpracování a odeslání přihlášky na poslední chvíli,“ říká ředitel ankety Slávek Hrzal a pokračuje: „Nejednou se v minulých ročnících stalo, že v předvánočním shonu anebo o prázdninách děti zapomněly do obálky vložit všechny potřebné dokumenty nebo dokonce připravenou obálku hodit do schránky.“
    Všechny potřebné informace najdou žáci a studenti na webových stránkách www.zlatyamos.cz. Tam je i formulář přihlášky, kterou je možné přímo ze stránek odeslat.

    Zlatý Ámos Připomínáme, že přihláška musí obsahovat:
    1. stručnou charakteristiku navrhovaného kandidáta a jeho fotografii
    2. popis jedné příhody s ním prožité
    3. podpisy 100 osob, které s návrhem souhlasí (ve školách do 150 žáků stačí polovina všech žáků)
    4. podpis navrhovaného kandidáta, případně i ředitele školy a starosty obce (ti přihlášku ne-schvalují, pouze stvrzují podpisem, že jsou o ní informováni)

    O tom, zda přihláška organizátorům skutečně došla, se můžete přesvědčit opět na internetu na adrese www.zlatyamos.cz, kde jsou všechny přihlášky, tak jak přišly, zveřejněné.
    V lednu a únoru 2010 budou probíhat regionální kola ankety Zlatý Ámos. Na nich musí žáci před porotou přihlášku zdůvodnit a obhájit. Z regionálních kol postupují ti nejlepší do semifinále, které je plánováno na začátek března 2010. Šest nejlepších pak postoupí do finále, které bude v Praze v pátek 26. března 2010.
    Z finále vzejde nový Zlatý Ámos, ale také Dětský Ámos, Ámos sympaťák a letos bude po-prvé korunovaný také EKO Ámos.

    Na případné dotazy organizátoři rádi odpoví na adrese zlatyamos@zlatyamos.cz.

    DTA, Praha, tel 603 426 422, www.zlatyamos.cz, zlatyamos@zlatyamos.cz Dětská tisková agentura

    Autor