Trefa 2009: Na střelnici se rozhodně nezahálelo.Opět po roce jsme se sešli na střelnici v Orlové-Lazech na už třetím ročníku soutěže Trefa; akce si za dobu svého trvání našla věrné příznivce. Za pěkného slunečného počasí soutěžící cestou na střelnici postupně plnili úkoly na jednotlivých stanovištích. Dokazovali svou zručnost v hodu šipkami, střelbě z luku, hodu tenisovým míčkem na cíl a hodu granátem na cíl. Na střelnici na ně potom čekala střelba ze vzduchovky, z malorážkové pistole a z malorážky na cíl.

    I když je dojezd na střelnici z Ostravy složitější, všech 52 soutěžících si s tím poradilo po svém. Čmoudíci z Asociace TOM přijeli jako tradičně na kolech, část z SKaKS Dakota volilo cestu autobusem spojenou s malou procházkou, Avzáci a Ufoni použili k dopravě auta.

    Součástí soutěže Trefa 2009 byla i lukostřelba.Celou soutěž připravili a jako rozhodčí pomáhali členové RADAMOK (Rada dětí a mládeže Moravskoslezského kraje), Krajského kolegia a Rady dětí a mládeže Asociace víceúčelových základních organizací technických sportů a činností České republiky (AVZO).
    Také třetí ročník Trefy předpokládal, že soutěžící mají dobrou mušku.Na společném nástupu po ukončení soutěže pak všichni účastníci obdrželi Účastnický list a sladkou odměnu. Pět nejlepších v každé ze čtyř soutěžních kategorií pak bylo odměněno diplomem a věcnou cenu, které předával předseda RADAMOK Mojmír Nováček a předseda Krajského kolegia AVZO Ivo Michna. Aby ani tentokrát nebyla porušena tradice Trefy, čekal závěrem na všechny účastníky vonící opékaný párek a přáním soutěžících bylo sejít se na dalším ročníku znovu…

    Autor