Lejla Abbasová - modeátorka, která organizuje charitativní projekty, bude moderovat Bambiriádu 2009 Moderátorka Lejla Abbasová, která je známá především díky charitativním akcím Projektu Medela, slíbila, že bude moderovat hlavní pořad na Bambiriádě 2009. Lejla v rámci Projektu Medela v nejbližší době zahájí výstavu malovaných dřevěných koní – již 11. listopadu v 17:00 hodin v obchodním centru Nový Smíchov. V sobotu 15. listopadu budou v Palace Cinemas Nový Smíchov známé osobnosti číst „Pohádky z jiných světů“.
    Projekt Medela je jednou z aktivit nadačního fondu, který založila Lejla Abbasová na pomoc dětem v těžkých životních situacích. V rámci něj se každoročně vybírají přínosné projekty z neziskových organizací, a pak se připravují akce, které je pomohou financovat.
    Přijďte si na Smíchov poslechnout Pohádky z jiných světů! Navštivte výstavu světového unikátu, malovaných dřevěných koní! Pohádky Vám přečte Petr Vacek, Bořivoj Navrátil, Lenka Krobotová, David Novotný, Věra Slunéčková, Lejla Abbasová a další známé osobnosti.

    Malovaní koně a jejich autoři - výstavka v Centru Nový Smíchov bude až do Tří králů 2009V obchodním centru Nový Smíchov bude 11. listopadu v 17:00 hodin zahájena výstava malovaných dřevěných koní, které na letošní 118. Velké pardubické MEDELACupu osedlaly známé osobnosti českého mediálního, hereckého a sportovního světa. Vystavené koně, jejichž autory jsou známí čeští výtvarníci, bude možné vydražit na Aukro.cz.
    Výtěžek poputuje na charitativní aktivity podporované Projektem MEDELA moderátorky Lejly Abbasové. Na vernisáži potkáte žokeje MEDELACupu Michala Dvořáka, Katku Průšovou, Ester Janečkovou, Ondřeje Neffa, Ivanu Andrlovou a řadu dalších. Výstava potrvá do Tří králů 2009.

    Herec Jan Potměšil a moderátorka Lejla Abbasová - a představení malovaných koníků, kteří pomohou v charitativním projektu Lejla se svými hosty, Lenkou Krobotovou, Věrou Slunéčkovou, Petrem Vackem, Bořivojem Navrátilem a Davidem Novotným, zavítá do obchodního centra Nový Smíchov také v sobotu 15. listopadu. Ve foyer multikina Palace Cinemas budou od 15:00 do 17:00 hodin číst z knihy „Pohádky z jiných světů“. V knihkupectví Neoluxor, hračkářství Pompo a obchodě Au Pays Des Mimis na Novém Smíchově můžete do knížky „Pohádek“ získat i jejich podpisy.

    7. listopadu byla v pražském Aventinu pokřtěna kniha „Pohádky z jiných světů“, další z aktivit Projektu MEDELA moderátorky Lejly Abbasové. Pohádky z jiných světů - knížka pohádek vyšla v rámci charitativního projektu Medela - pokřtěna byla 7. října 2008Knihu do života knihu uvedli spisovatelka Irena Obermannová, herečka Míša Maurerová a herec Ivan Trojan. Během večera byl vydražen originál ilustrace přebalu knihy od výtvarníka Tomáše Císařovského.
    „Pohádky z jiných světů“ vznikly díky spolupráci řady významných osobností českého literárního, výtvarného a hereckého světa. Texty lidových pohádek upravovali např. scénárista Petr Jarchovský nebo básník, prozaik a písničkář Jiří Dědeček. Jednotlivé oddíly ilustrovali známí výtvarníci Tomáš Císařovský, Jiří Votruba, Pavel Růt a Milada Gabrielová, úvod pohádek patří dramatičce a spisovatelce Daniele Fischerové. Nedílnou součástí knihy je CD s pohádkami ve zvukové podobě


    Projekt Medela

    je jednou z aktivit nadačního fondu Asante Kenya, který založila Lejla Abbasová. Svým záběrem se zařadil mezi největší neziskové projekty. Naším hlavním cílem je usnadnit život dětem v těžkých životních situacích. Zároveň chceme zlepšit obecné vnímání charity a zvýšit povědomí o problematice dobročinných organizací, občanské společnosti i aktivních jednotlivců působících v České republice. Jsme členem Fóra dárců a dodržujeme jeho etický kodex.

    Jak Medela pomáhá
    Každý rok jsou vybrány 4 projekty neziskových organizací, které buď již byly zahájeny a ukázaly se jako úspěšné, nebo se jedná o projekty, které vyhodnotíme jako přínosné, ale pro jejich uskutečnění se nedostává finančních prostředků.
    Projekt Medela v průběhu roku připravuje akce, které vybraným partnerským organizacím zajistí finanční pomoc pro realizaci těchto projektů a zároveň pomohou o jejich činnosti informovat veřejnost. Je tak možno podpořit a zviditelnit dobře fungující neziskové organizace, vedené většinou malým počtem nadšenců, kteří se své práci věnují s vysokým nasazením a se zájmem skutečně pomoci, avšak často bez potřebné finanční a mediální podpory.

    Chcete přispět?
    Pokud Vás myšlenka Projektu Medela oslovila a rádi byste naši činnost finančně podpořili, můžete tak učinit na konto veřejné sbírky nadačního fondu Asante Kenya, Projekt Medela. Číslo sbírkového účtu: 1211007979/5500, Raiffeisenbank a.s., pobočka Praha: Vodičkova 38.

    http://www.projektmedela.org

    Autor